1. FolderActiviteiten & Actueel
    1. FolderActiviteiten en Excursies
      1. PageAvondbezoek aan Kwekerij Fahner 23 aug AVONDBEZOEK Ook in augustus of september organiseert uw Groei & Bloei-afdeling elk jaar een avondexcursie in groepsverband naar een boeiende tuin of interessante kwekerij. De avonden zijn dan vaak al aangenaam en op niet al te grote afstand van Oldenzaal zijn genoeg mooie (particuliere) tuinen of kwekerijen te vinden die een bezoekje meer dan waard zijn. Gaat u ook mee? Deze keer gaan we naar Vasteplanten Kwekerij Fahner te Deurningen. Bij velen onder onze leden zeer bekend. De laatste keer dat we er met onze eigen afdeling zijn geweest was in 2009. We krijgen hier een rondleiding en uitleg over het ontstaan van de kwekerij etc. Er is uiteraard de mogelijkheid om in alle rust uw geliefde planten aan te schaffen voor uw tuin, balkon, terras of bloembak. Het mooie van de kwekerij is dat er een grote showtuin op het terrein is aangelegd, met een zonminnend en met een schaduwminnend deel. Ook is er aandacht besteed aan de siergrassen, deze staan allemaal bij elkaar in een daarvoor speciaal aangelegde tuin. Alle planten zijn voorzien van een naambordje met bloeitijd, kleur, hoogte en naam van de plant. In het verkoopgedeelte staan alle planten op alfabetische volgorde gerangschikt, wat het zoeken alleen maar vergemakkelijkt. Wij zullen zorgen voor papier en pen, zodat u het een en ander kunt noteren! We verwachten weer een gezellige avond exclusief voor onze Groei & Bloei-leden, want u krijgt ook koffie/thee met zelfgebakken lekkers aangeboden, zodat we alle indrukken nog even de revue kunnen laten passeren. Kijkt u ook graag eens achter de schermen van deze vasteplantenkwekerij, geef u dan wel even van te voren op! Groei & Bloei ziet u graag, gaat u ook mee? Datum: donderdag 23 augustus 2018. Verzamelen: 18.45 uur op de Parkeerplaats van Fahner, Hengelosestraat 10, Deurningen. Kosten: leden GRATIS; niet-leden € 2,- (dit is incl. rondleiding en koffie/thee met cake) Einde: ± 22.00 uur. Deelname: alléén mogelijk door zich vooraf op te geven bij Gerard Eppink of via onze website www.oldenzaal.groei.nl Dit kan tot uiterlijk 1 augustus 2018.

Volkstuin: verrassingen
Volkstuin: het gewas bij de buren…….