Cursusdata

Bloemschiktips

Schikt 't een beetje?

Schikt ’t een beetje bij Groei & Bloei in Oldenzaal?

Oldenzaal - In het najaar in september beginnen de Groei & Bloei bloemschiklessen weer o.l.v. Marijke Stroot in De Abdij te Oldenzaal. De cursus bestaat uit 4 woensdagavonden. De cursisten moeten alle te verwerken materialen zelf meebrengen, alléén voor oasis, draad, prikkers, klingen e.d. wordt gezorgd. Een week van tevoren krijgt men een mail met de te maken opdracht en een lijst van de benodigde materialen, geschikt groen, bloemen en eventuele bij-materialen. Verder dient u dus zelf mee te nemen: een mes, draadtang, ondergrond zoals schaal, vaas, pot, bloemen en bij-materialen. Door de eigen inbreng in de materiaalkeuze wordt de te maken opdracht op heel verschillende manieren uitgewerkt. Op de laatste woensdag in december wordt er een advents / kerststuk gemaakt.

Dit voorjaar deden 15 liefhebbers mee aan de bloemschikcursussen. Het enthousiasme is altijd groot. Na afloop op een cursusavond wordt alles gezamenlijk opgeruimd en dan worden elkaars bloemschikkingen uitgebreid bekeken. Dat is altijd weer een feest, zoveel verschillende bloemstukken, gewoon een lust voor het oog.

Locatie: de Abdij, Zuidwal 82 te Oldenzaal. Aanvang: 19.30 uur

Kosten: voor leden van Groei & Bloei € 40,- (€ 10,- per keer) en voor niet-leden € 60,- ( € 15,- per keer) (Dit is inclusief twee consumpties per avond)

Hill Station Cameron - Blik op de Tuin no. 867
De omgekeerde wereld