Activiteiten & Actueel

Herfstwandeling

Op woensdag 3 oktober hebben we weer onze jaarlijkse herfstwandeling. Deze keer gaan we naar het natuurgebied van Hof Espelo van Landschap Overijssel tussen Enschede en Hengelo gelegen. Hof Espelo wordt doorsneden door twee beken: de Leutinkbeek en de Eschbeek. Sinds 1984 is Landschap Overijssel eigenaar van het ca. 150 hectare grote gebied.

De IVN-gids neemt ons mee voor een wandeling door dit natuurlijke gebied en vertelt over het ontstaan en wat er zoal leeft en groeit en bloeit. In deze tijd van het jaar zal er uiteraard aandacht geschonken worden aan de vele paddenstoelen die er staan. Een klein spiegeltje meenemen is handig. Voor deelname is het belangrijk dat u redelijk goed ter been bent en stevige schoenen zijn zeker aan te bevelen.

Verzamelplaats: Bezoekerscentrum Koetshuis, Weerseloseweg 259, Enschede.

Route per auto vanuit Oldenzaal: de startlocatie is het makkelijkst te bereiken vanaf Oldenzaal via de Hengelosestraat (N342), naar Hengelo rijden, dan bij Frans op de Bult linksaf de Vliegveldstraat (N737) naar Enschede volgen. De Vliegveldstraat gaat via de nieuwe rotonde rechtsaf over in Weerseloseweg, op een gegeven moment staat het Bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo aangegeven, rechts aan de Weerseloseweg gelegen.

Programma:  om 14.00 uur beginnen we met de rondleiding door de natuurgids, met naderhand een kop soep met stokbrood in een horecagelegenheid.

Einde: 17.00 uur.  Kosten: € 3,- p.p. (Niet-leden betalen € 5,- p.p.)

Opgave: noodzakelijk, dit kan tot uiterlijk 1 oktober bij Gerard Eppink of via onze website ww.oldenzaal.groei.nl

meer
06
Dec
De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879
06
Dec
Kweeappels of kweeperen? - Blik op de Tuin no.  878