Alles over rozen in Bad Rothenfelde en omgeving

Op zondag 16 juni staat er een dagexcursie naar Bad Rothenfelde en omgeving op de agenda. Het toepasselijke thema van deze dag in deze tijd van het jaar is: Alles over Rozen. We gaan met eigen auto’s en het is maar een uur rijden over de Duitse grens. We bezoeken deze dag een rozenfair, een privétuin en een tuincentrum.

Tuinprogramma:

Van 10.00 tot 12.30 uur:

Als eerste bezoeken we het kuurstadje Bad Rothenfelde.

Hier wordt dit weekend in het Rosarium & Park de jaarlijkse tuinfair Rosenzeit (Rozentijd) gehouden. Een prachtig tuinfeest rondom de Koningin onder de bloemen: De Roos!. Meer dan 180 rozensoorten zien we hier bloeien, maar ook alles wat verder met rozen te maken heeft wordt er gepresenteerd. Naast de rozenkwekers staan grote pagodetenten met o.a. rozenzeep, rozendecoraties, rozenbowl, tafelkleden en placemats met rozenmotieven etc. en dat alles omgeven door een heerlijke rozengeur.

Hier beginnen we uiteraard met de bekende Kaffee & Kuchen.

Van 12.45 tot 14.45 uur:

Daarna bezoeken we de privétuin van Klaus Wagenhuber in het dorp Versmold.

De eigenaar neemt ons mee op een grondstuk van 1,5 hectare door verschillende tuinen (ook met dieren) rondom een oude vakwerkboerderij uit 1803. We zien een rozentuin, een boeren moestuin met zomerbloeiers uit grootmoeders tijd, vaste plantenborders, mediterrane kuipplanten, een tuinkas, meerdere weilanden omzoomd met berken. Hier hebt u tevens de gelegenheid om uw lunchpakketje te nuttigen bij koffie / thee.

Van 15.00 tot 16.45 uur:

Als laatste bezoeken we Kwekerij en Tuincentrum Brockmeijer in het dorpje Glandorf. Ze noemen zichzelf Blumen & Lebensart (Bloemen & Levenskunst). Het is een keurig verzorgd tuincentrum waar we koffie krijgen en natuurlijk onze nodige planten-aankopen kunnen doen. Genoeg kans dus om aan het einde van deze tuinendag met een kattenbak vol planten weer huiswaarts te keren.

Om 18.00 uur zijn we weer terug in Oldenzaal. Kortom, het wordt een gezellig dagje rozen kijken met een scala aan andere bloemen & planten!

Gaat u ook een keer met ons mee? Wij zien u graag als Groei & bloei-lid!

Datum: zondag 16 juni 2019

Verzamelen en vertrek: 09.00 uur vanaf Carpoolplaats t.o. Mac Donalds, Oldenzaal.

Kosten: voor Groei & Bloei leden € 12,50 (voor niet-leden € 17,50 p.p. dit is incl. Kaffee & Kuchen; entree’s; rondleidingen; koffie/thee in de privétuin) Carpoolkosten: € 7,50 p.p. te betalen aan de chauffeur. Lunchpakket: u dient zelf een eigen lunchpakketje mee te nemen.

Deelname is alléén mogelijk door zich vooraf op te geven tot uiterlijk 1 juni op onze websitewww.oldenzaal.groei.nl

Verliefd op Jan van Leeuwen - Blik op de Tuin(906)
Vaste planten - Blik op de Tuin (905)