Oldenzaal
bekijk online
Nieuwsflits 2024 Busreis Boskoop

Noaberbusreis 25 mei naar Boskoop

Dag allen,
 
Afgelopen week hebben we de noaberlezing over schaduwtuinen van Cor van Gelder gehad. Wij zijn blij met de hoge opkomst van meer dan 60 personen. Zoals al eerder aangegeven gaan we ook met een bus naar Boskoop waar we zijn kwekerij gaan bezoeken. Hierbij de uitnodiging met het aanmeldformulier. 
Wij denken dat er veel belangstelling is. Dus wil je graag mee dan kun je je het best snel aanmelden.
 
Link: https://forms.gle/mo8RKuK6HqzKMyMx6
 
“Noaber” busreis 25 mei 2024 naar Boskoop
Vertrek:                     7.30 uur Hotel van der Valk Bornsestraat 400 Hengelo.
Aankomst:                ± 9.30 uur bij Plantentuin Esveld in Boskoop   
Vertrek:                     15.00 uur van Boskoop naar Hengelo.
Aankomst:                ± 17.00 uur in Hengelo.
Kosten:                      €30,- voor leden. €40,- voor niet-leden.  Betaling vooraf via de bank. Wij sturen hiervoor begin mei een nota.

Plantentuin Esveld  is een begrip in Nederland en ver daarbuiten. Er worden duizenden bijzondere soorten gekweekt. Het esdoornpark, het Aceretum, is meer dan de moeite waard om te bezoeken. Ook zijn de Nederlands plantcollecties als o.a. Camellias, Japanse Azaleas,  Osmanthus, Hydrageas het bezichtigen waard. Veel planten zijn rechtstreeks bij deze kweker te koop.

Tuinpad Rijneveld.  https://www.tuinpadrijneveld.nl/
Aan de lange Rijnveldseweg liggen veel kwekerijen. De met vlaggen gemarkeerde kwekerijen zijn deze dag  vrij te bezoeken. Ook zijn er meerdere horeca gelegenheden te vinden.

Lunch.          
Aangezien de 25e mei blijkbaar een van de drukste dagen van het jaar is konden we nergens meer reserveren voor de lunch. Alles was volgeboekt. Je neemt zelf je eigen lunchpakket mee.
Tijdens de busreis zal er koffie en wat lekkers geregeld worden.
 
 

15 mei, avondbezoek en plantenruil

Op woensdag 15 mei aanstaande houden we weer een plantenruilbeurs, deze keer in combinatie met het Avondbezoek aan een privétuin. De ruilbeurs zal worden gehouden bij Johnny & Regina uit het Broek op het erf in Losser. Na afloop krijgen we een rondleiding door hun prachtige tuin.
In deze vooraankondiging doen we alvast een oproep om stekken en plantjes op te poten. Maar ook bloempotten of tuinzaden, bloembollen, tuingereedschap, tuinboeken of tuingieters kunnen dan worden geruild. Dus kijk ook even in je schuur, tuinkas of boekenkast en misschien maak je er een andere tuinliefhebber blij mee straks.
Tip: Begin dus nu alvast om je in te brengen planten op te poten en te voorzien van naam en kleur en hoogte. Succes alvast!

Datum: woensdag 15 mei 2024
Tijd:18.30 uur
Locatie: fam. Uit het Broek, Veldmatenweg 4, 7581 PP Losser
Parkeren: P-plaats is met bord aangegeven.
Deelnamekosten: gratis