Oldenzaal dagexcursie Drentse tuinen

Kosten:

Kosten lid:

Locatie:

Carpoolplaats t.o. McDonalds, Enschedesestraat, Oldenzaal.

Op vrijdag 26 juli aanstaande staat er een dagexcursie naar twee prachtige privétuinen en een bij vele leden onder ons bekende kwekerij op onze Groei & Bloei-agenda. We gaan dit keer naar Drenthe.

Programma:

Tuin 1: De Hoofdmeesterstuin, Kanaal A Noordzijde 16, 7881 KG Emmer-Compascum.

Als eerste bezoeken we deze tuin van 2800 m2. We zien combinaties van één- en tweejarige planten met vaste planten. Er is een moestuin met tuinkas, een vijver, fruitboomgaard, bloemenborders, wildmengsels en vele heerlijke plekjes om even te zitten. Ook de achtertuin bij de buren van 1000 m2 is te bezoeken via een poort in de haag. Verder zij er vruchtenjams uit eigen tuin te koop. Hier worden we ontvangen met koffie/thee met lekkers en krijgen we een rondleiding. In Groei & Bloei van juni 2023 staat deze prachtige tuin uitgebreid beschreven.

Tuin 2:  Imke’s Tuin, Oude Zuidbargerstraat 7, 7812 AV Emmen.

Hier in deze landschapstuin van in totaal 3000 m2 zien we clematissen, rozen en campsissen. Maar ook een groot terras achter het huis met uitzicht over een ronde vijver. Verder zijn er borders in donkerrood, roze en wit. Een door taxus omarmde ronde border is in de kleuren paars en roze. Hier is de mogelijkheid om uw lunchpakketje te nuttigen.

Kwekerij: Het Amsterdamsche Veld, Peelstraat 70, 7887 TL Erica.

Als laatste brengen we een bezoek aan deze bij de meesten onder ons bekende kwekerij van Roy Hofstede. Afgelopen voorjaar is de kwekerij opgeknapt met nieuwe paden, plantvakken en een overkapping. Het aanbod aan planten is hier elk jaar groot en afwisselend tegen een zeer redelijke prijs. We sluiten hier de dag af met een glaasje fris en/of ijsje.

Om 18.00 uur zijn we weer terug in Oldenzaal. Kortom, een dagje tuinen kijken met voor elk weer wat wils! Opgave is verplicht, er kunnen maximaal 20 personen mee! Ga je ook mee?

Datum: vrijdag 26 juli 2024

Tijd: van 08.45 tot 18.00 uur

Verzamelplaats: Carpoolplaats t.o. McDonalds, Enschedesestraat, Oldenzaal.

Vertrek: 08.45 uur, carpoolen.

Kosten: voor Groei & Bloei leden € 12.50 (niet-leden betalen € 17,50 per persoon)

(dit is incl. entree’s, rondleidingen, twee keer koffie/thee met lekkers) Let op: je zorgt zelf voor een lunchpakket. Carpoolkosten: €10,- te betalen aan de chauffeur.

Tip: neem contant geld mee om evt. aankopen te doen in de tuinen!

Deelname en opgave: dit is verplicht en kan tot uiterlijk 14 juli bij Gerard Eppink via Whatsapp op 06.20480530 of via mailadres: eppinkgerard@gmail.com